گل شفلرا

بهترین فصل برای قلمه زدن این گیاه اواسط فصل بهار تا اوایل تابستان است. برای این کار قلم هایی به طول ۱۰ سانتیمتر را به وسیله قیچی باغبانی ضدعفونی شده از شاخه گیاه جدا می کنیم و برگ های اضافی پایین قلمه را کنده و تنها ۱ الی ۲ برگ نگه میداریم. قلمه های جدا شده را در گلدانهای مجزا از یکدیگر که با خاک کاملاً سبک پر شده است بکارید و گلدان ها را در در محیطی گرم با دمای ۲۰ الی ۲۴ درجه سانتی گراد و البته با نور نسبتاً گرم نگهداری کنید. از آنجایی که گلدان قلمه و خاک آن باید در محیط مرطوب باشد شما می توانید به وسیله کیسه پلاستیکی روی گلدان خود را بپوشانید. البته کیسه ها ترجیحا شفاف باشند تا نور دهی انجام شود. حتما توجه داشته باشید که خاک گلدان قلمه به هیچ وجه نباید مملو از  آب و خیس باشد و تنها تر بودن آن برای رشد قلمه شما کافی است. شرایط ذکر شده را تا زمانی حفظ و نگهداری کنید که در بالای قلمه گیاه شما رویش جدید قابل مشاهده باشد و می توانید بعد از یکماه که ریشه دهی قلمه انجام شد کیسه های پلاستیکی را جمع آوری کرده و گیاه خود را به گلدان جدیدی منتقل کنید.

علت اصلی این اتفاق در یک کلام آبیاری بیش از اندازه می باشد. همان طور که کم ‌آبی به گیاه شفلرا آسیب می رساند آبیاری بیش از اندازه منجر به از بین رفتن سلامت گیاه شده و درپاره ای اوقات منجر به مرگ گیاه شما می شود. لذا توجه داشته باشید که حتما اجازه دهید بین دو آبیاری خاک روی گلدان شما کاملاً خشک شده باشد و البته زهکشی گلدان خود را نیز بررسی کنید تا آب به خوبی از گلدان خارج شود.

با توجه به اینکه گل شفلرا نسبت به محیط سایه تا حدودی مقاوم است و نیازمند نور غیر مستقیم خورشید می باشد بهترین مکان برای نگهداری این گیاه در کنار پنجره های شرقی و جنوبی است. حتماً به این نکته توجه داشته باشید که این گیاه نسبت به نور بیش از حد و مستقیم حساس است و ممکن است منجر به سوخته شدن برگ های آن شود، پس تا جایی که امکان دارد از تابش مستقیم نور خورشید به برگ های آن جلوگیری کنید.

گل شفلرا همیشه سرسبز که به نام درخت چتری هم شناخته می ‌شود. این گیاه بومی کشور استرالیا بوده و اگر در شرایط محیطی شبیه خاستگاه و زادگاه خود نگهداری شود طول ارتفاع آن به ۳ متر هم  می رسد. این درختچه زیبا که رشدی آهسته دارد دارای برگ های سبز رنگ روشن و چرمی شکل بوده و در انتهای آن، برگ ‌های پنجه ای شکل وجود دارد. شفلرا به واسطه مقاومت بالایی که در برابر شرایط نامساعد محیطی دارد یکی از محبوب ترین گیاهان آپارتمانی است، چون نگهداری و رسیدگی به آن زیاد سخت نیست. البته اگر در فضای آپارتمان و محیط های گلخانه ای منتظر گل دادن این گیاه زیبا هستید باید بدانید که در این شرایط و در فضای محیط خانه این گیاه به ندرت گل می دهد اگر در محیطی شبیه زادگاه خود نگهداری شود میوه های نارنجی رنگ و ریز می دهد. با ما همراه باشید تا در این مقاله به بررسی شرایط نگهداری و تکثیر و پرورش این گیاه زیبا بپردازیم.

بعضاً ممکن است شما بر روی برگ های گیاه خود زخم های پنبه ای سفید رنگ را مشاهده کنید که علت آن وجود حشره شپشک آرد آلود می باشد. شما می توانید در صورت کم بودن این زخم ها با پنبه و یا دستمالی تمیز که آغشته به مایع صابون و یا کمی الکل می باشد نسبت به دفع این آفات اقدام کنید و اگر تعداد زخم های روی گیاه شما زیاد است می توانید از سموم حشره کش مناسب برای برطرف کردن این مشکل و دفع این آفت اقدام کنید. اگر این آفات را به موقع از روی گیاه خود دفع نکنید، سبب از بین رفتن آن خواهید شد.

ریختن برگ های زرد شده شفلرا

چرا برگ های سالم و سبز گل شفلرا می ریزد

 

خاک و کود مناسب شفلرا چگونه است؟

بهترین گزینه از لحاظ دما برای این گل محیطی معتدل که نه بیش از حد دما بالا باشد و نه سرمای آن غالب، لذا بهترین دما برای نگهداری این گیاه زیبا دمای بین ۱۸ تا ۲۷ درجه سانتی گراد می باشد. حتما توجه داشته باشید که این گیاه را در فصل سرما از کنار پنجره ها دور کنید. اگر محیط نگهداری این گیاه در معرض سرمای شدیدی است از لوازم گرم کننده برای متعادل نگه داشتن محیط آپارتمان خود استفاده کنید البته توجه داشته باشید که به هیچ وجه گیاه شما در نزدیکی این وسایل گرمایشی قرار نگیرد. قرار گرفتم آن در کنار وسایل گرمایشی باعث می شود تا  رطوبت سطح خاک و رطوبت خودِ گیاه کاهش پیدا کند.

نگهداری گل شفلرا

شرایط نگهداری گل شفلرا در آپارتمان

ممکن است برای شما هم اتفاق افتاده باشد که به طور ناگهانی متوجه پژمرده شدن برگ ها و آویزان شدن آن ها بشوید. عامل اصلی این اتفاق کم آبی و تشنه بودن گیاه شما می باشد برای برطرف کردن آن حتما توجه داشته باشید که آبیاری گیاه را به صورت منظم انجام دهید و البته در قدم اول باید گلدان این گیاه را به مدت ۱۵ دقیقه درون تشت پر از آب قرار دهید تا تشنگی عمیق گیاه از بین برود.

ریختن برگ های زرد شده شفلرا

وقتی زیبایی برگه ای گل شما از بین رفته و رنگ سبز براق آن رو به زردی می گراید، باید توجه داشته باشید که گیاه شما به وسیله حشره موذی کنه مورد هجمه قرار گرفته است. برای برطرف کردن آن به هیچ وجه از سم کنه کش استفاده نکنید. شما می توانید از غبار پاشی برای کاهش این آفت استفاده کنید. نکته دیگر اینکه ممکن است عامل دیگری منجر به زرد شدن برگ های گیاه شما باشد که این عامل می تواند کمبود نور مناسب نیز باشد. این گل اگر در معرض نور مناسب و کافی قرار نگیرد زیبایی برگ های خود را از دست می دهد و برگ های آن به رنگ زرد و رنگ پریده در می آید.

علیرغم مقاومت بالایی که گل شفلرا نسبت به کم آبی دارد اما توصیه می شود که خاک گلدان آن همیشه مرطوب باشد. البته در فصل گرما میزان آبیاری نسبت به فصل سرما متفاوت است لذا شما در تابستان می توانید هفته ای دو الی سه مرتبه گیاه خود را آبیاری کنید و در فصل زمستان این دفعات به هفته یک مرتبه کاهش پیدا می کند. نکته قابل توجه که در آبیاری اکثر گیاهان آپارتمانی باید به آن توجه داشته باشیم این است که فاصله بین دو مرتبه آبیاری خاک گلدان باید کاملاً خشک شده باشد و در صورت اینکه خاک هنوز مرطوب باشد اقدام به آبیاری نکنید. غرق آب بودن گل ها باعث می شود تا ریشه گیاه آسیب ببیند و درنتیجه باعث مرگ آن خواهد شد.

زخم شدن برگ گل شفلرا

زرد شدن برگ های گل شفلرا

نور مناسب برای شفلرا

آبیاری مناسب

تکثیر گل شفلرا


منبع: https://msgol.ir/schefflera/

خاک و کود مناسب شفلرا چگونه است؟

بیماری ها و مشکلات گل شفلرا و راه های درمان آن

شرایط نگهداری گل شفلرا در آپارتمان

نور مناسب برای شفلرا

آبیاری مناسب

شفلرا و رطوبت دما

اگر شما هم قصد دارید که به عنوان یک گیاه زینتی در محیط خانه یا محل کار خود گل شفلرا را انتخاب کنید دانستن چند نکته حائز اهمیت است. اول اینکه حتما بدانید که این گیاه باید از دسترس کودکان دور نگه داشته شود چرا که متخصصان در عمر گل و گیاه تاکید دارند که این گیاه هم برای انسان ها و هم برای حیوانات سمی است. شدیداً تاکید می‌شود که از تماس گل شفلرا با بدن خود چه دست ها و چه اجزای صورت خودداری کنید چرا که به واسطه دارا بودن کلسیم اکسالات خوردن و یا تماس این گیاه با بدن انسان و حیوانات باعث ایجاد سوزش شدید در نواحی دهان زبان لب ها می شود. در برخی از مواقع موجب ایجاد حالت تهوع و اسهال و استفراغ در صورت بلعیدن اجزای این گیاه می شود. نکته بعدی مساعد نگه‌داشتن شرایط دمایی و آبیاری منظم و البته خاک و کود مناسب است که در ادامه به آن می پردازیم.

بهترین شرایط برای رشد این گیاه رطوبت ۴۰ الی ۵۰ درصد می باشد که شما می توانید برای تامین این رطوبت، اطراف برگ ‌ها را به وسیله غبارپاشی هفته ‌ای دوبار مرطوب کنید. اگر به زیر گلدانی خود که حاوی سنگ ریزه می باشد مقداری آب اضافه کنید به واسطه تبخیر این آب فضای مرطوبی در اطراف گلدان شما ایجاد می شود. در فصل سرما و به واسطه خشک شدن هوای محیط آپارتمان برای تأمین رطوبت شما می توانید از دستگاه بخور سرد استفاده کنید.

دمای مناسب برای شفلرا

اگر گیاه شما توسط قارچ ها مورد حمله قرار گرفته باشد ممکن است لکه های خاکستری مایل به قهوه ای و سیاه بر روی برگ های آن ایجاد شود که در این شرایط ذکر دو نکته حائز اهمیت است. اول اینکه به هیچ وجه برگ های گیاه خود را آب پاشی نکنید، دوم اینکه حتماً از سموم قارچ کش و متناسب با این گیاه طبق دستورالعمل آن استفاده کنید.

تکثیر گل شفلرا

 گیاهان آپارتمانی به واسطه نگهداری آن ها در گلدان، نیازمند خاکی با زهکشی مناسب و رسیدگی و تغذیه به موقع توسط کو دهای موجود در بازار می باشد. لذا توصیه می شود که خاک نیمه سبک برای گل شفلرا انتخاب کرده و ترکیب خاک گلدان شما دارای زهکشی مناسب باشد. پیشنهاد ما برای شما ترکیب خاک برگ و کوکوپیت و پیت ماس و البته کمی ماسه می باشد. برای تغذیه خاک و مقوی کردن محیط گلدان برای گیاه خود می توانید در فصل رشد این گیاه هر دو هفته یک بار به وسیله کود های متناسب با این گیاه خاک خود را تغذیه و مقوی کنید. از آنجایی که این گیاه در فصل زمستان که فصل استراحت آن است، نیاز زیادی به کود دهی ندارد و شما می توانید ماهی یک بار با کودهای شیمیایی مناسب خاک گیاه خود را تغذیه کنید. در خصوص کود دهی نیز باید به این  نکته مهم توجه داشته باشید که کود دهی بیش از اندازه به گل باعث می شود تا ریشه آن دچار سوختگی شود.

زرد شدن برگ های گل شفلرا

پژمردگی برگ های گل شفلرا

برگ های پایین گیاه به جهت تسریع رشد گیاه به صورت طبیعی ممکن است بریزد، اما نکته قابل توجه این است که ممکن است گیاه ما در معرض دمای بیش از حد گرم یا سرد قرار بگیرد که در این صورت نه فقط برگ های پایینی بلکه برگ های بالایی گیاه نیز ممکن است دچار آسیب دیدگی شده و بریزد. به همین دلیل به هیچ وجه این گیاه را در هوای خیلی سرد و خیلی گرم قرار ندهید چرا که این امر منجر به این می‌شود تا به گیاه شما شوک وارد شده و سلامت آن به خطر بیافتد.

سیاهی برگ گل شفلرا

این گیاه همانند تمام گیاهان آپارتمانی ممکن است به واسطه عوامل مختلف دچار آسیب دیدگی شود که در صورت رسیدگی به موقع به آن می ‌توان از بروز این مشکلات جلوگیری و یا نسبت به دفع آن ها اقدام کرد. در ادامه به برخی از این مشکلات و آفات پرداخته و روش مقابله و برطرف کردن آن ها را توضیح می دهیم.

زخم شدن برگ گل شفلرا

این گیاه بر خلاف دیگر گیاهان آپارتمانی و گلخانه ای که معمولاً به یک یا دو روش قابل تکثیر هستند،به ۴ روش مختلف امکان تکثیر دارد. اصلی ترین روش تکثیر این گل، تکثیر از طریق قلمه است که در ادامه این مطلب مفصل به آن پرداخته ایم.

قلمه زدن

دمای مناسب برای شفلرا

توسط لاله هلندی

لاله هلندی