نحوه آبیاری گل یشم
نگهداری گل یشم
نور مناسب برای نگهداری گل یشم
نکاتی درباره نگهداری گیاه یشم
نحوه آبیاری گل یشم
نکاتی درباره نگهداری گیاه یشم
نور مناسب برای نگهداری گل یشم
ممکن است که گل یشم نسبت به نمک موجود در آب حساسیت نشان دهد. پس اگر در جایی زندگی می کنید که آب از کیفیت مناسبی برخوردار نیست، بهتر است از آب جوشیدهی سرد شده برای آبیاری استفاده کنید. زهکشی گلدان نیز بسیار مهم است. آب اضافه باید به راحتی از گلدان خارج شود تا به گیاه آسیبی وارد نشود.
حدودا ۲ تا ۴ ساعت دریافت نور در طول روز برای گل یشم کافی می باشد. اگر قصد دارید گل یشم را در نور مستقیم آفتاب قرار دهید، بهترین زمان برای این کار، صبح تا ظهر می باشد. نور بعد از ظهر برای این گیاه مناسب نیست.
ساقهای سالم را انتخاب کنید و قلمه ای به طول ۴ الی ۶ سانتی متر را از آن جدا کنید. سپس قلمه را یک الی دو روز در مکانی با نور متوسط و نیمه آفتابی قرار دهید. بعد از گذشت یک تا دو روز، قلمه را در گلدانی کوچک که از خاک مناسب پر شده است بکارید. قلمه را در محیطی با نور کافی نگهداری کنید و تا چند روز پس از کاشت آبیاری انجام ندهید. پس از گذشت یک الی سه هفته گیاه را کاملا آبیاری کنید.
نحوه کوددهی گل یشم
گل یشم برای رشد به خاکی حاصلخیز و سبک با زهکشیای بالا نیاز دارد. ترکیبی از ماسه، رس، خاک برگ و خاک لومی حاصلخیز، بستر مناسبی برای رشد این گیاه می باشد. همچنین مخلوطی از کوکوپیت، ماسه و پرلیت نیز خاک مناسبی برای گل یشم است.
خاک مناسب برای گل یشم
از عوامل مهم دیگر که برای رشد گیاه بسیار مهم است، نور می باشد. گل یشم به میزان نور کمی نیاز دارد و در نور غیر مستقیم خورشید رشد بهتری خواهد داشت. از آنجایی که این گیاه تقاضای نوری چندانی ندارد، می توانید به راحتی آن را در هر جای خانه که دوست داشتید قرار دهید.
برخی ها اعتقاد دارند که گل یشم خوش شانسی به همراه میآورد. به همین علت به نام گیاه دلار و یا گیاه پول نیز شناخته می شود. همچنین گیاه یشم در فنگ شویی نیز کاربرد دارد.
گل یشم را از طریق دو روش قلمه برگ و قلمه ساقه می توان تکثیر کرد.
قلمه ساقه یشم
گل یشم به راحتی در محیط های گرم و خشک آپارتمانی دوام می آورد و رشد می کند. البته در سرما و فصول سرد آسیب پذیر می شود. نگهداری از این گیاه کار نسبتا سادهای است. در ادامه مقاله، به شیوهی نگهداری از گل یشم در منزل خواهیم پرداخت.
گل یشم دارای بیش از ۱۴۰۰ گونهی مختلف می باشد که معروف ترین و مهم ترینِ گونه های آن کراسولا نقرهای، کراسولا یشم، کراسولا خرفه ای، کراسولا قاشقی، کراسولا آتشین یا کاپیتلا، کراسولا بورگاندی یا پلاتیفیلا و کراسولا درختی می باشند. برگ های این گیاه گوشتی،آبدار و بیضی شکل هستند. رنگ این برگ ها سبز یشمی است.
گل یشم مانند دیگر ساکولنت ها، به آبیاری زیادی احتیاج ندارد. بهترین زمان برای آبیاری این گیاه، زمانی است که خاک گلدان به عمق ۳ الی ۴ سانتی متر خشک شده باشد.
گل یشم با نام انگلیسی Jade plant از خانواده Crassula محسوب می شود و بومی مناطق جنوب آفریقا می باشد. این ساکولنتِ محبوب، درختچهای مینیاتوری و همیشه سبز است که بسیار با محیط آپارتمانی سازگار است.
برای رشد خوب و سلامت گیاه، بهتر است در فصول رشد (بهار و تابستان) هر دو هفته یک بار کوددهی انجام دهید. در فصول سرد سال این مقدار را به ماهی یک بار کوددهی کاهش دهید. کود مخصوص ساکولنت ها، کود مخصوص کاکتوس ها و کود مخصوص گیاهان آپارتمانی برای کوددهی گل یشم مناسب می باشند.
روش نگهداری گل یشم
زرد شدن برگ های گل یشم
منبع: https://msgol.ir/jade-plant/
این گیاه بومی مناطق گرمسیری است و گرما را دوست دارد. در برابر سرما بسیار حساس است و در دمای کمتر از ۵ درجهی سانتی گراد آسیب میبیند، پس هیچگاه این گیاه را در برابر سرما قرار ندهید. به طور کلی دمای مناسب برای نگهداری گل یشم حدود ۲۰ تا ۳۵ درجه سانتی گراد می باشد. از نظر رطوبتی نیز این گیاه به رطوبت متعادل و متوسط نیاز دارد.
فقط کافی است برگ سالمی را از گیاه جدا کنید و آن را در خاکی مناسب قرار دهید. بستری از ترکیب شن و پرلایت می تواند مناسب باشد. ریشه دادن قلمه حدود ۱ ماه به طول می انجامد.
گل یشم شباهت های زیادی به کاکتوس دارد اما استفاده کردن خاک کاکتوس برای این گیاه به هیچ عنوان توصیه نمیشود. اگر قصد دارید از خاک کاکتوس برای این گیاه استفاده کنید، سعی کنید خاک را با کوددهی غنی کنید تا برای رشد گل یشم مناسب باشد.
آفات و بیماری های گل یشم