در این نوع بیماری برگهای گیاه شما دچار بافت سفید رنگ پودری مانند می شود که دلیل آن آبیاری بیش از حد و یا مه پاشی بر روی برگ ها می باشد دلیل دیگر مربوط به محیط نگهداری این گیاه می باشد که باید فاقد رطوبت باشد و هنگامی که رطوبت محیط بالا باشد دچار این بیماری میشود و شما هم شاهد این مسئله خواهید بود.
جالب است بدانیم که گل کاغذی به سه روش قابل تکثیر است روش خوابانیدن ، قلمه زنی و همچنین پیوند جوانه که به اصطلاح به آن کوپیوند می گویند. نکته قابل توجه و حائز اهمیت در قلمه زدن گل کاغذی این است که باید شاخه ای را انتخاب کنیم که بیش از یک سال عمر داشته باشد و طول این شاخه بین ۱۰ تا ۱۵ سانتی متر باشد .در این مرحله به وسیله پنبه یا پارچه تمیزی هورمون ریشه زا را در محل برش قرار میدهیم و این محل را به خوبی به این هورمون آغشته میکنیم تا امر ریشه زایی به صورت بهتر و زودتر انجام پذیرد. توجه داشته باشید که خاک باید همواره مرطوب بماند و باید یک نایلون شفاف را با ایجاد حفره های ریزی سوراخ کنید و به روی قلمه ها بکشید، دقت داشته باشید که خاک خشک نمانند و پیش از اینکه آب کم شود و منجر به خشک شدن خاک شود جهت آبیاری آن اقدام کنید.
مراحل قلمه زدن گل کاغذی
مقدار کود سه بیست باید چه مقدار باشد؟
این گل نیز مانند سایر گل ها نیاز به فضایی مناسب برای رشد دارد. برای رشد بهتر آن باید مواردی مانند نور، آب، خاک، کود و گلدان مناسب را برای آن به نحو احسن محیا کنید. اولین قدم در خصوص نگهداری این گل، نور است. گل کاغذی برای ادامه حیات خود نیازمند نور است و برای آن که بتواند شادابی و طروات خود را حفظ کند، باید حداقل در طول روز شش ساعت به آن نور بتابد. در فصول گرم سال مانند تابستان اگر شما مشاهده کردید که گل شما، گل دهی ندارد، باید آن را به محلی انتقال دهید که بتواند نور مناسب خود را کسب کند. در طول فصول سرد سال هم باید آن را از سرما دور کنید و اگر در با غچه و یا فضای باز آن را نگهداری می کنید، باید به واسطه پارچه یا یک پتو آن را بپوشانید تا سرما بر روی آن تاثیر نگذارد.
در این هنگام برگهای جوان گیاه شما زرد شده و پس از مدتی دچار ریزش می شود و در بعضی مواقع به خاطر وجود شته و تولید عسلک هایش برگ های این گیاه چسبناک میشود برای مقابله با این آفات باید از سم های سیستمک مناسب استفاده کنید.
بیماری لکه
نکته قابل توجه در استفاده از کود سه بیست این است که حجم مصرف کود سه بیست برای گیاه، بسته به اندازه گیاه و جثه آن دارد. معمولاً یک قاشق چایخوری سرخالی که معادل دو و نیم گرم می باشد را در ۱۵۰۰ میلی لیتر آب به اندازه یک بطری آب معدنی، ترکیب کنید و بعد از حل شدن کامل با آب گیاه تان را با آن تغذیه کنید. کود اگر به صورت مایع باشد، به راحتی می تواند در خاک و ریشه نفوذ کند و بهتر جذب شود. یک نکته مهم دیگر که شما باید به آن توجه داشته باشید، این است که اگر گیاه شما به مدت خیلی طولانی رشد نکرده و تغییر زیادی در ظاهر آن و گلبرگهای آن ایجاد نشده باید درصد محلول خود را تغییر دهید یعنی به جای یک بطری آب معدنی شما باید از یک بطری آب معدنی کوچک که معادل ۵۰۰ میلی لیتر آب می باشد برای تغذیه گیاه خود استفاده کنید. کود سه بیست را میتوانید به روش اسپری یا محلول پاشی برای گیاه خود استفاده کنیم به این شکل که یک گرم از پودر را در ۲۵۰ میلی لیتر آب که معادل یک فنجان میباشد حل کنید و بعد از آن به روی گیاه خود اسپری کنید توجه داشته باشید که می توانید این کار را هر ۱۰ روز یک بار انجام دهید و هر ۱۴ روز یک بار برای آبیاری از آن استفاده کنید.
علت خشک شدن برگ های گل کاغذی
شما می توانید با هرس کردن گیاه تان باعث زیباتر شدن و آراسته تر شدن شکل ظاهری آن بشوید و با این کار باعث تشویق گیاه به رشد شوید هرس این گیاه بالا رونده نیز مانند هم نوعان خودش انجام می گیرد زمان هرس این گیاه در فصل زمستان یعنی پایان دوران گلدهی این گیاه می باشد.
پس در تابستان سعی کنید که این گیاه را در محیط باز قرار دهید نیاز این گیاه به نور مستقیم ۶ الی ۸ ساعت می باشد پس اگر از این گیاه در خانه نگهداری می کنید آن را نزدیک به پنجره جنوبی قرار دهید تا شاهد هر چه سریع تر رشد آن را به تعویق نیندازید.
این گل دمای ۱۸ الی ۱۵ درجه را تحمل میکند اما توجه کنید که اگر دمای آن پایین تر باشد احتمال از بین رفتن این گیاه نیز بیشتر میشود بهترین عملکرد گل کاغذی زمانی است که دمای شب کمتر از ۱۶ درجه سیلسیوس و دمای روز بیشتر از ۳۸ درجه سیلیسیوس نباشد.
آفات گل کاغذی
اگر این گیاه نور کافی را دریافت نکند منجر به رشد علفی آن می شود. درجه حرارت مناسب این گیاه در تابستان ۳۷ درجه سانتیگراد و در زمستان تا ۱۷ درجه سانتی گراد به دمای مناسب نیاز دارد.
خاک مناسب گل کاغذی
می توان از این شاخه های هرس شده استفاده کرد و آن ها را به صورت قلمه کاشت و یا میتوان برای پر تر شدن آن گیاه را از سرشاخه ها هرس کنید اگر قصد دارید که گیاه شما رشد بالارونده و عمودی داشته باشد بهتر است که گیاه تان را از شاخه های کناری هرس کنید تا شاخه های بالایی به رشد خود ادامه بدهند.
اهمیت آب دهی در رشد گل کاغذی
اهمیت خاک و کود دهی در رشد گل کاغذی
بیماری های گل کاغذی
آب دهی یکی از مسائل پر اهمیت در نگهداری گل ها و گیاهان است. اگر بتوانید آب دهی مناسبی را برای گل ها انجام دهید، بی شک می توانید عمر طولانی تری را برای گل هایتان رقم بزنید. گل کاغذی علاوه بر نور، به آب کافی نیز برای رشد و حفظ طراوت خود نیاز دارد. نحوه آب دهی این گل با سایر هم نوعان خود بسیار متفاوت است. این گل دوست دارد که به جای این که شما در طول یک هفته به آن دو بار آب بدهید، این کار را هر چهار هفته یک بار اما به صورت آب دهی زیاد انجام بدهید. این گل می تواند در برابر خشکی تحمل بالایی داشته باشد. نکته مهمی که در خصوص آب دهی وجود دارد این است که آب دهی بیش از اندازه باعث می شود تا ریشه گل از بین برود. همچنین اگر آب بیش از اندازه به گل برسد، گل های کمتری را ایجاد می کند و بیشتر انرژی خود را صرف تولید برگ های دیگر می کند.
این گیاه زیبا خواستار محیط گرم می باشد و به نور مستقیم و آفتاب علاقه نشان میدهد در کشور ما این گیاه مناسب شهرهای گرمسیر از جمله اهواز، آبادان، و خرمشهر می باشد. بهتر است که این گیاه را در مکانی که دمای آن متعادل است نگهداری کنید اگر این گیاه را همواره جابجا کنید باعث می شوید که این گیاه دچار شوک شود و در نتیجه خشک شدن برگهای آن را شاهد خواهید بود.
برای قلمه زدن باید برگ ها را جدا کنید قلمه های کوچک شانس در تکثیر شان بیشتر از قلمه های میانی میباشد به این دلیل که در گیاهان زینتی قلمه های انتهایی بهتر می باشند این دلیل که در گیاهان زینتی قلمه های انتهایی برای تکثیربهتر می باشند.
در این هنگام شما بر روی برگهای این گیاه لکه های زرد مشاهده می کنید که به مرور زمان این لکه ها بزرگتر شده و گسترش پیدا میکند و به رنگ های قهوه ای و قرمز تبدیل میشوند. در این نقاط بافت خود را از دست می دهند و خشک می شوند برای جلوگیری از این بیماری باید به آبیاری این گیاه توجه کنید و دقت کنید که این گیاه برای مه پاشی مناسب نمی باشد در این هنگام شما می توانید از قارچ کش ها استفاده کنید.